Verbeterde energiedoorstroming, bevordering van de afvoer van afvalstoffen, verbeterde doorbloeding, stimuleren van het zelfgenezend vermogen van het lichaam

Bij een goede massage zullen klachten verdwijnen of verminderen de massage kan zeker preventief werken omdat een massage vele interne processen op gang brengt.

Sportmassage algemeen

Sportmassage is geschikt als ontspanning, voor blessures, voor kinderen voor mentale en fysieke heling van het lichaam.

Je ontspant terwijl je spieren gemasseerd worden. De afvalstoffen worden in de bloedbaan gebracht waardoor de organen de afvalstoffen afbreken en afvoeren.

Mentaal is het goed om even heerlijk te ontspannen, je kunt er voor kiezen om even niets te zeggen en de massage te ondergaan. Je kunt er voor kiezen om tijdens de massage in gesprek gaan en daardoor meer verwerken dan alleen de afvalstoffen uit de spieren.

Massage zet allerlei systemen (hormonen) in het lichaam in werking. De aanmaak van verschillende hormonen zorgen er voor dat je er zowel lichamelijk als geestelijk van opknapt.

Tijdens een behandeling kan er gekozen worden voor toevoeging van Mindfulness en NLP, dit zal geestelijke ondersteuning bieden. De ademhaling zorgt voor een fysieke en geestelijke ondersteuning, op verzoek kunnen er diverse technieken aangeboden worden.

Sportmassage voor kinderen

Voor kinderen is het fijn dat zij bewustwording van het lijf ervaren. Dit is ook één van de eerste levensontwikkelingen als baby en die vrij snel kwijt raakt.

De combinatie van coaching en massage kan ook ondersteunen in het welbevinden. Het welbevinden van de mens is een eerste levensbehoefte.

Sportmassage voor blessures

De massage is uitstekend voor sportblessures. Extra aandacht zal besteed worden aan het gekwetste gebied. Het hele lichaam wordt verder ook gemasseerd, want een blessure brengt een disbalans met zich mee, waardoor andere gebieden in het lichaam extra belast worden. Deze gebieden kunnen een massage extra goed gebruiken.

De massage duurt ongeveer 50 minuten en daarnaast krijg je nog een heerlijk kopje thee of koffie om even na te genieten van de behandeling.

Tevens kun je tips krijgen over ontspannen en ademhalingsoefeningen.

Triggerpointmassage

Tijdens de massage kunnen er triggerpoints geconstateerd worden. Indien dit plaatsvindt dan zal het advies zijn om een aparte afspraak te maken. Daar vindt dan uitwisseling van informatie uit. De onderliggende oorzaak zal eerst boven water gehaald worden, waarna de triggerpoints behandeld worden. De behandeling kan meerdere weken duren. Ook zal er thuis gewerkt kunnen worden aan het herstel. Een basispakket kost €120 en bestaat uit 4 behandelingen (45 minuten). Mocht daarna nog meer behandelingen nodig zijn, betaal je €25 per behandeling (ongeveer 30 minuten).

Voetreflexologie

Voetreflexologie is een natuurlijke geneeswijze die al ruim 3000 jaar geleden werd toegepast in Egypte, China en India. Vanaf 1937 is de therapie ook in Nederland geïntroduceerd. De voet weerspiegelt het gehele menselijke lichaam, de reflexzones liggen in de voet en corresponderen met meridianen, beenderen, weefsels in het lichaam. Door deze reflexpunten te stimuleren d.m.v. drukpuntenmassage wordt de doorbloeding, lymfe en algehele doorstroming gestimuleerd en worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Hierdoor kunnen klachten verminderen of zelfs geheel verdwijnen. Via massage van de reflexzones en druk op de reflexpunten, wordt het lichaam geactiveerd om blokkades in het lichaam op te heffen. Voetreflexologie creëert ONTSPANNING en helpt HARMONIE tussen lichaam en geest in BALANS te bereiken.

Wanneer & waar?

Op afspraak.

Adres en locatie:

Praktijkruimte in de tuin van Klokkeweit 21 1685 PP Zwaagdijk-West – 2 km van Hoorn/Zwaag

Voor wie?

Voor iedereen. Bij kinderen mogen de ouders erbij blijven.

Kosten?

De investering voor een behandeling is €39,50

Aanmelden?

Per email: info@coachingjolanda, contactformulier op deze website of per telefoon (06) 55 933 803.