“Door mijn kind te begrijpen, hebben wij een fijn contact”

Een probleem is een vaardigheid die nog geleerd of verbeterd kan worden en soms heb je daar iemand anders voor nodig. Wanneer je als ouder merkt dat je kind niet lekker in zijn vel zit, doet je dat verdriet, maak je je zorgen. De wisselwerking onstaat dan dat het kind voelt dan jij als ouder niet lekker in je vel zit… je beschermt elkaar (denk je) maar het tegenovergestelde is waar.

Mocht het kind problemen hebben met communicatie (op school, thuis of met vriendjes) kan het zijn dat het kind een beelddenker is. Deze kinderen communiceren anders, omdat ze anders denken. Hun manier van informatieverwerking is top-down (van groot naar klein). Het overgrote deel van de bevolking denkt van onder naar boven dus van kleinere details naar het geheel (groot). Door een kleine verandering in de communicatie kan er hele grote resultaten behaald worden in het zelfvertrouwen van het kind, het opvolgen van opdrachten, de onderlinge verstandhouding, etc.

Kinderen zijn als beelddenker ook vaak HoogSensitieve Personen, soms ook HoogBegaafd, extreem doelgericht, etc. Dit zijn allemaal eigenschappen die, wanneer je er meer over weet, goed handelbaar zijn. Ouders herkennen vaak zichzelf of de partner hierin.

In mijn praktijk besteed ik net zoveel (misschien nog wel meer) aandacht aan de ouders dan aan het kind. Wanneer de ouders het kind begrijpen kunnen zij 24/7 begeleiding bieden. Ik ben er maar voor een beperkte periode. Mijn trainingen zijn altijd heel persoonsgericht. Elk kind is namelijk uniek. Ik ga uit van een vaste basistraining (Ik leer anders), en vul vanuit mijn andere opleidingen de training aan. Wanneer een kind bijvoorbeeld geen problemen met rekenen heeft, maar wel met faalangst zal ik in de training daar meer aandacht aan besteden.

Elke ouder gaat altijd met heel veel tips en informatie naar huis. Dit alles voor het welzijn van hun kind en zichzelf. Neem gerust telefonisch of schriftelijk contact op mocht je meer willen weten of mijn werkwijze.